Obvesti me
Artikla trenutno ni na zalogi. Spodaj se lahko prijavite in poslali vam bomo obvestilo, takoj ko artikel prispe na zalogo. Obvestilo boste dobili samo za ta artikel.
Vaš email naslov:
  CAPTCHA Image
Varnostna koda:

Iskanje
Slovenski
Slovenski
Hrvatski
English
Deutsch
Italiano
Srpski
Prijava Registracija
NOVI ARTIKLI
AKCIJE
NAJBOLJ PRODAJANI
Stroški dostave
Izberi državo
Austria
Belgium
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Canada
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Ireland
Italy
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malta
Netherlands
Poland
Portugal
Romania
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom
Pošta Slovenije 3.00 EUR
 
Informacije
Pogoji in informacije
Vprašajte nas
Galago elektronika
Galago d.o.o.
Trg svobode 20
2390 Ravne na Koroškem
Slovenija
E-pošta: info@galago.si
Telefon: 00386 (0)2 620 08 14
Telefon: 00386 (0)40 559 432
Facebook

 

 

KAJ JE BBC MICRO:BIT?

 

 

BBC Microbit je žepni računalnik, ki ga lahko kodiraš, prilagajaš in upravljaš, s tem pa svoje digitalne ideje, igre in aplikacije oživiš. Vsak element se lahko programira popolnoma. Na spletno stran www.microbit.org lahko dostopaš preko osebnega ali tabličnega računalnika in mobilnega telefona.

 

 

 

                        

 

 

Microbit je vezje z dvema gumboma ter nizom 25 rdečih LED-diod v premeru 5x5, ki meri 50x40mm. Otroci lahko vezje programirajo preko internetnega vmesnika, kjer lahko počno številne stvari z utripajočimi števili, črkami in pomikanjem, prikazovanjem sporočil preko LED-diod. Ker ima Micro:bit vgrajen senzor za merjenje pospeška in kompas, lahko Micro:bit zazna premikanje in pove, v katero smer je pomikanje nakazano. Izmerjeno shrani in pošlje v strežnik, ki program prevede v kodo, katero razume Micro:bit. Preveden program lahko nato na Micro:bit prenesemo. 

 

Do spletnih orodij (JavaScript Block Editor, Python Editor) lahko dostopamo tako z osebnimi in prenosnimi računalniki kot s pametnimi telefoni in tablicami.

 

 

 

 

 

 

 

 

V PRIHODNOSTI BO VSAK OTROK IZUMITELJ

 

Otrokom omogočamo, da s tehnologijo izražajo svojo kreativnost in izumljajo ̶ doma in v različnih društvih. BBC-jev Micro:bit je zabaven dlančnik, ki je za programiranje zelo enostaven. Leta 2016 je bil v uporabi po vsej Veliki Britaniji, danes se uporablja po vsem svetu. Microbit je 70-krat manjši in 18-krat hitrejši od originalnega BBC-jevega mikroračunalnika, ki je bil v uporabi v šolah v zgodnjih 80-ih letih prejšnjega stoletja.

 

 

 

Omogoča izume vseh področij kurikuluma

Micro:bit je enostavna, za uporabnika nič zastrašujoča izkušnja. Ciljni uporabniki orodja so otroci, stari 7–19 let. Obsežne brezžične in senzorične lastnosti omogočajo vsestransko uporabo Micro:bit-a na vseh ravneh šolskega sistema. Možna je tudi vključenost orodja v učne načrte predmetov znanosti, kot so kemija, biologija, design, matematika, glasba, umetnost in računalništvo.

 

 

Primerno za vse učne ravni

Orodje Micro:bit je primerno tako za osnovno kot srednjo šolo, pa tudi za fakultete različnih področij. Enostavnost in vsestranskost Micro:bit-a predstavljata enostavno in zabavno točko v začetkih digitalnega delovanja, hkrati pa močno orodje za izkušene koderje, dizajnerje, umetnike, znanstvenike in inženirje.

 

 

Kako začeti?

Učni pripomočki, kot so videi o posameznih lekcijah, projektih, idejah, novostih in dogodkih, so na voljo na povezavi Micro:bit: http://microbit.org, 

Revolucija BBC Micro:bit-a se je začela v Veliki Britaniji leta 2016, kjer so milijon BBC-jevih Micro:bit-ov razdelili šolarjem po vsej državi. Veliki Britaniji so sledile Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Švedska, Singapur in ZDA.

 

V začetku letošnjega leta se je tem državam pridružila še Hrvaška, kjer so v projektu STEM revolucija organizirali delavnice spoznavanja in koriščenja opreme za mentorje, ki bodo program izvajali in delali z otroki v ustanovah. V projekt je vključenih več kot 900 ustanov. Naša želja je, da se tej revoluciji pridruži tudi Slovenija in vi ste lahko med prvimi sodelujočimi. 

 

 

Dostopnost in učinkovitost

Naprave Micro:bit so cenovno ugodne, saj je strošek seta za celoten razred enak strošku nakupa enega prenosnega računalnika. Ostalo: spletni servisi, učni pripomočki in projekti so dostopni preko fundacije in so brezplačni.

 

 

NAKUP MICRO:BIT-a:

 

    Get creative, get connected & get coding with the BBC micro:bit go. A complete set containing all the parts and inspirational ideas to get started with the BBC micro:bit. Each BBC micro:bit go contains 1x BBC micro:bit, USB cable, b...
  Id številka: 1608
Znamka:MICRO BIT
Zaloga:   DA
Cena:20,68 €
INFO V KOŠARICO
    Perfect for sharing the BBC micro:bit with friends, the BBC micro:bit club is a 10 pack containing all the pieces needed to enjoy BBC micro:bit in STEM groups, coding clubs, school classes, scouts, guides and cubs or any other social ga...
  Id številka: 1609
Znamka:MICRO BIT
Zaloga:   DA
Cena:158,54 €
INFO V KOŠARICO