Vodič v svet Arduino

Avtor: Mitja Breznik

Arduino je ime, ki predstavlja odlično orodje za spoznavanje mikrokrmilnikov, elektronike, mehatronike… Primeren je za vse starosti in ravni znanja programiranja ter poznavanja elektrotehnike. V svetu ga uporabljajo na fakultetah, v šolah, z njimi ustvarjajo umetniki, uporabljajo ga inženirji za prototipe, meritve…

 

Prepričani smo da boste s pomočjo gradiva, ki ga boste našli na spletu in vodiča, ki smo ga pripravili začeli tudi sami ustvarjati.

 

Za uporabo potrebujete razvojno ploščico Arduino ali katero izmed neuradno podprtih ploščic (»Arduino compatible board«) in program preko katerega boste poslali program na mikrokrmilnik.

 

V letih obstoja skupnosti, ki uporablja Arduino so nastale različne razvojne ploščice primerne za specifične aplikacije. Za začetek priporočamo arduino UNO, ki je kompatibilen z mnogimi »shield«-i. Na voljo so različni razširitveni »shield«-i, ki omogočajo dodatne zmožnosti (internetna povezljivost, bluetooth, LED prikazovalniki). Za začetnike priporočamo arduino UNO, ki je kompatibilen z mmogimi »shieldi«-i. Ali pa Arduino Nano, ki ima zelo majhen profil in se zlahka uporabi s prototipnimi ploščicami.